Long time no see

Här kommer en summering av sista tiden :

Jag har haft 2 veckor semester + älgjaktsveckan. Första två veckorna var det fokus på hundträning. Något jag noterade under dessa två veckor var att vi har verkligen har mycket mindre älg i år än tidigare. Första passet hittade Athos ingenting. Andra passet petade han och Vilja upp en björn ca 50-70m framför mig. Athos följde efter ett par kilometer innan han vände mot en sjö som heter Njukträsk. (osäker på stavning) Resten av första veckan hände det inte så mycket mer än det var en hel del sprinters. Dock blev Athos dålig i slutet på veckan så det blev vila nästan hela vecka 2. Athos blev piggare i slutet på andra veckan och jag testade släppa honom andra söndagen. Då blev det ståndskall på ko och dubbelkalv.

Älgjaktsveckan 2015
Den magiska härliga veckan och årets absoluta höjdpunkt. Men denna vecka är den sämsta älgjaktsvecka (skjuta älgar) som jag varit med om sedan jag började jaga älg 1997. Dessutom var jag orolig hur Athos skulle hålla ihop pga det skulle bli tufft när vi bara hade 3 hundar. Men Athos jagade 6 av 7 dagar med bravur. En sak måste jag skryta om med Athos för är att är han inte sjuk eller har ont så jagar han så länge det behövs och lite till.

Vi hade bara ko och kalv dom första 5 dagarna. Sedan mot helgen hittade vi några tjurar. Den första som Tova hittade skickade vi till grannlaget öster om oss. Den andra skickade Athos till granlaget väster om oss. Sedan passerade en tjur mig på ca 150meter över en väg med Tova efter i mot sol på söndagen. Jag hann inte artbestämma innan älgen passerade vägen. (det gick fort) Såg dock på spåren att det var en tjur och det hade vart en perfekt älg att skjuta eftersom den hade uppenbarligen inge mycke till horn. Det blev totalt 2 kalvar skjutna under första veckan och det är inte mycket.

Nashville
Helgen efter missade jag pga en jobbresa till Nashville. Det är den första helgen före älguppehållet jag missar sedan jag började jaga 1997. Hur som haver var det en mycket kul resa. Jaktbutiken jag hann besöka är den största jag någonsin har sett. Ytan på butiken var minst lika stort som Jula här i Umeå.

Uppehåll
Förra helgen släppte jag Athos på lördagen och hann inte mer än släppa ut han från bilen och han hittade älg ca 500-700 meter bort innan jag hade klätt på mig färdigt för att gå. Det var faktiskt 2 älgar, en tjur och en okänt kön. Athos gjorde illa sig igen på lördagen så han fick vila söndag men enl rapport och efter vetrinär besök är han otroligt pigg.

Bilder kommer inom kort