Koka korv & björn historier

Går igenom lite bilder och hittade denna och fick en slänga av jaktlängtan.

I helgen får jag förutom umgås med familjen även umgås med min vapendragare Athos. Vovven ska få lite kärlek i form av ”pälsvård”. Kära mor har redan gett honom en omgång pälsvård men han är ju gråhund så han behöver verkligen mer ”vård”. :)

Har investerat i ny vapenväska också. Är riktigt nöjd över den.  Har även införskaffat Woodleigh 405gr kulor till min Marlin 45-70 inför höstens älg/ och björnjakt. Skulle vara spännande att få chansen att skjuta en björn. Har varit så nära men ändå inte kunnat skjuta.

Första gången jag hade björn på kornet så hade jag kunnat vara ”björnjägare” före jag var ”älgjägare”.  Det hade vart något att berätta för barnbarnen. :) Jag minns det mycket väl den gången och enda gången jag har haft skottchans på björn. Vid detta tillfället hade jag inte sett någon älg på pass och när jag fick syn på björnen i skogen såg jag inte att det var en björn förr’n han kom ut på ”öppen” mark.

Jag kan säga så här att man har hög puls och adrenalin när man har ”älgkontakt” men det är ingenting mot för att upptäcka det är en björn och inte en älg.  Jag minns mycket väl känslan att sikta på björn och jag minns frustrationen när jag visste att björnjakten var ”avblåst” två dagar innan så jag kunde inte skjuta. Har aldrig haft bättre skott läge på björn efter det. Dock har jag haft flera björnkontakter efter det men aldrig med skott läge.

Det mest spännande och adrenalinladdade situation jag hamnat i med björn är nog med min kära syster Linda’s karl Daniel. Den episoden går läsa om här http://daniel.bjursell.eu/#post6

Jag har haft 7 björnkontakter där jag sett björnarna under mina 14 år som älgjägare och 4 av dessa björnkontakter var under en och samma vecka.. En annan gång jag hade närkontakt var på den tiden vi hade ”radiopejl” på hundarna och vi beskyllde pappas dåvarande vapendragare under älgjakt Aramis att springa efter hare eftersom det ”buktade” som harar gör. Käre far ropade på radio att Aramis var påväg mot mitt pass och han bad mig kliva ner från tornet och ta fast Aramis.

Utan en tanke på att det kunde komma en björn ställde jag ifrån mig bössan i jakttornet jag satt i och klättrade ner. När jag vänder mig om och gör mig beredd att locka på Aramis när han kommer så dyker en björnen fram istället och jag kan nog säga att jag var riktigt snabb upp i tornet igen. Men självklart är björnen borta när jag håller i bössan och Aramis kommer fram.

Nu när jag sitter här och skriver om dessa möten börjar tänka på dom som tycker det inte är så märkvärdigt med björnmöten. Dom jag har konfronterat i detta ämne har inte ens varit nära en björn i det vilda och det är intressant att man kan ha en åsikt om något man inte upplevt. Jag skäms inte att säga att jag tycker det är obehagligt.

Bild på pappa när vi njuter av naturen medans Vilja hade ”slag”.

Nä nu får det bli kväll god natt :)